По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори. ... Не

...
По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори. ... Не
Коментари Харесай

Политолог: Никога не сме имали всекидневно атакуващ президент, какъвто е Радев

" По никакъв метод не се обрисуват предварителни парламентарни избори. ... Не виждам нещо по-различно от усмиряване ".
С тази констатация стартира коментара си за новия политически сезон политологът и академични учител доц. Светослав Малинов, някогашен евродепутат от ДСБ.
Според него това проличава и от встъпителните речи на водачите на парламентарните партии и от дневния ред на Народното събрание, тъй като в него не се включват неща, предвид на избори: " Имаме и неизбежните локални изори, които ще окажат доста съществено въздействие на връзките сред партиите най-малко по време на акцията и сред двата тура, където ще ги има ".
По думите на доцент Малинов най-важното е да има постоянен бюджет за 2024 година, признат с първокласен спор, който да не бъде избирателен, и страната да влезе в нормализация след спиралата от служебни кабинети и борба.
" Коалицията ПП-ДБ е тежко подценена в локалната власт, заради това че не съществуваше на предходните локални избори. На национално равнище съотношението с ГЕРБ е съвсем изравнено, с превес на ГЕРБ. В локалната власт съотношението е 10:1 в изгода на ГЕРБ и то ще се промени. Това ще провокира напрежения доста по-тежки от сегашните. ГЕРБ ще стартира да отстъпва от своята властова база, а това е локалната власт....  Истинската заплаха за държавното управление е от вътрешната страна, предвид на промяната на салдото в локалната власт ". Доц. Малинов акцентира, че парламентарната съпротива е управлявана от президента Румен Радев, който, съгласно него, се държи като партиен водач, и те нямат капацитет да нанесат съществени щети на болшинството и на държавното управление.  
" Радев е закрепен в концепцията да има още едно служебно държавно управление, с което да покаже на всички на какво е кадърен, а и да накаже тези политици, които се появиха с помощта на неговите служебни кабинети, за тяхното неподчинение и непочтеност ", счита той и добави:
" Никога не сме имали ежедневно атакуващ, с мотив и без мотив, президент, какъвто е Радев ". 
Политологът посочи, че поведението на президента не дава мотив за импийчмънт, а ръководещите би трябвало " да го търпят и да се нагласят към този президент ", като предложи да го одобряват като " почетен ръководител на " Възраждане ".
Политологът определи като " задкулисен изявления "  твърденията на водача на ГЕРБ, че Алексей Петров е обезпечил логистиката, с цел да може да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета " Денков-Габриел ". 
" Това не може да се проучва в дълбочина. Това, че Борисов не харесва Политическа партия е реалност. Няма какво повече да кажем ". 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР